Naprava Borea je izdelana po tehnologiji, ki smo jo imenovali prasila in omogoča vgradnjo zavesti v anorganske materiale. Oblikovana je kot naravni sistem dvojnik, iz dveh potencialov moči, ki sta povezana s kačjo črto. Na kači se generira  zelo visoka moč z zavestjo. Iz te lokacije se odvzema njen potencial za pomoč ljudem. Na napravi je označena s steklenimi ploščami, kamor se položi fotografijo osebe, ki mora biti obrnjena navzgor. Naprava jo poišče, kjerkoli že je, prepozna motnje v njenem duhovnem telesu in jih samodejno uravnoteži. Izdelek je učinkovit pri pomoči rakavim bolnikom, ker jim doda zelo veliko moč, zato lažje prenašajo kemoterapije. To omogoča bolj uspešno zdravljenje s klasično medicino. Naprava lahko dodaja duhovno moč tudi vsem drugim bolnikom s kroničnimi boleznimi, ali pa se jo uporabi samo preventivno. Učinkovito pomaga tudi živalim.

S polaganjem zdravil na stekleno ploščo se zmanjša njihove negativne stranske učinke. Naparava je bila narejena za pomoč ljudem na daljavo, njeno polje  s premerom 12 metrov ni dovolj veliko za zaščito celega stanovanja. Izdelek je narejen iz lesa, nerjavečega jekla, medenine in stekla. Ima dimenzije 282×207×184 mm. Teža je 2,9 kg.

Ideja za izdelavo naprave

Zgodovina ni potekala skoraj linearno premočrtno, kot se da razbrati iz uradnih učbenikov. Človek se ni razvil iz opice in pšenica se ni razvila iz trave. Naša vrsta ni najbolj razvita civilizacija od vseh, ki so kdaj živele na tem planetu. Segrevanje planeta ne poteka zaradi kurjenja s fosilnimi gorivi ampak zaradi sončnih ciklov.

Iz starih legend, svetih spisov in direktno iz arheoloških ostankov se kaže drugačna slika. Podatki kažejo, da so bile nekoč na našem planetu tehnološko naprednejše kulture od naše. Zemljo so obiskovala bitja, ki so obvladala genetski inženiring in tako so modificirali tudi človeško vrsto. Pšenica je genetsko kreirana rastlina in pred 3200 leti je bil zadnji sončni ciklus ko se je temperatura na planetu močno dvignila. Trajal je nekaj sto let in takrat so propadle vse civilizacije v Sredozemlju razen egipčanske.

Sledovi naprednejših kultur, ki so nekoč živele na Zemlji so vidni vsepovsod, ohranili so se tudi kot artefakti v naših muzejih. Današnja znanstvena paradigma ignorira in zatira vse namige in dokaze, ki kažejo na drugačen razvoj človeške vrste, vendar človek je po svoji naravi zvedav in radoveden in marsikdo bo videl če bo gledal.

Ideja za izdelavo naprave se je razvila iz študije arheološkega artefakta – slika 1, ki je bil objavljen v reviji  Documenta Praehistorica XLIII (2016), v članku »Labodji voz sončnega božanstva: grške pripovedi in prazgodovinska ikonografija«.

Slika 1: Del bronaste posode iz proto -Villanovanske kulture, bronasta doba.

Avtor članka je Tomislav Bilić, arheološki muzej v Zagrebu. V članku prikaže ikonografske upodobitve na ozemlju Evrope, ki so povezane z literarnimi pričevanji o grškem konceptu Apolonovega labodjega voza. Grki so bili prepričani, da je Apolon prišel iz Hiperboreje. V grški mitologiji so bili Hiperborejci mitsko ljudstvo, ki je živelo v skrajnem severnem delu znanega sveta. Zdi se, da beseda hiperborea pomeni bog severnega vetra.

Arheološki artefakt iz slike 1 je žal neznanega izvora. Videti je kot del odlomljene bronaste posode in jo pripisujejo proto -Villanovanski kulturi, ki je bila kultura pozne bronaste dobe. Pojavila se je v Italiji v prvi polovici 12. stoletja pred našim štetjem in je trajala do 10. stoletja pred našim štetjem[1].

Arheologi imajo svojo razlago predmeta, pravijo mu bronasta britvica v abstraktni obliki ženske z dvojno sekiro na telesu v kateri je zrcalna slika človeške figure, kar kaže na povezavo z ženskim kultom.

Razlaga ne pove veliko, iz nje ni mogoče izpeljati nič uporabnega in koristnega, vendar če arheologi ne bi iskali takšnih predmetov, jih klasificirali in vse to objavili, bi bili za vedno izgubljeni največji biseri, ki so še ostali od znanja preteklih kultur. Pomen posameznih predmetov pa lahko razvozlajo tudi drugi strokovnjaki.

Čitanje načrta na bronasti posodi

Načrt na bronasti posodi je mogoče zelo jasno prebrati, saj so tam narisani elementi naravnih sistemov, ki so jih uporabljali posoški staroverci[2]. Iz tega je mogoče sklepati, da je bilo znanje posoških starovercev staro najmanj 3000 let in sega vsaj do bronaste dobe. Načrt je narisan zelo čitljivo in natančno, do najmanjše podrobnosti.

V tem tekstu bom razložil pomen elementov, ki so narisani znotraj oblike, ki je podobna dvojni sekiri, saj se je kot celota ohranil samo ta fragment. Oblika dvojne sekire ima potencial v znamenju vode. Tako so posoški staroverci imenovali energijski vrtinec, ki se vrti v desno[3]. Točno takšen potencial pa je najprimernejša osnova za gradnjo naravnih sistemov. Če postavimo na takšno osnovo vse ostale elemente, bo imel sistem največjo moč. Naravni sistem je združba elementov moči, ki formirajo duhovno polje. Duhovno polje imenujemo tudi biopolje.

V zgornjem delu oblike dvojne sekire, slika 1, ki je tudi simbol[4], so trije krogi, narisani skoraj v ravni liniji. Ti krogi označujejo potenciale moči. Med drugim so posoški staroverci poznali tudi naravni sistem s tremi potenciali moči, ki so postavljeni v ravno linijo. Imenovali so ga truj. S trujem se okrepi moč tistega potenciala, ki se nahaja v sredini, kot prikazuje slika 2.

Slika 2: Vodni truj.

Potenciali moči imajo rotirajoče duhovno polje. Slika 2 je označuje da se polje prvega kamna vrti v levo, rotacija polja drugega kamna je usklajena s prvim in se vrti v desno, prav tako je usklajena rotacija tretjega kamna, ki se spet vrti v levo. Rotacije duhovnih polj si lahko predstavljamo kot oprijem zobatih koles. Če se bodo vrtela tako kot kaže slika 2, se njihovi zobci ne bodo polomili. Takšen sistem ne generira entropije. Poznamo tudi duhovne sisteme, ki generirajo entropijo. Tam se eno od duhovnih polj vrti izmenično. Če bi šlo za oprijem zobatih koles, bi se zobci polomili.

V duhovnem polju je vsak potencial samostojni izvor moči, ni tako kot pri zobatih kolesih, ko zobniki moč prenašajo iz enega na drugega. Če pogledamo sliko 2 in to upoštevamo, potem je jasno, da oba stranska potenciala, ki se vrtita v levo povečujeta moč srednjemu, ki se vrti v desno.

Posoški staroverci so poleg vodnega truja poznali tudi ognjenega in zemeljskega. Pri ognjenem truju se srednji potencial vrti v levo, pri zemeljskem pa ima srednji potencial izmenično vrtenje.

Sedaj ko poznamo naravne zakonitosti truja, lahko z upoštevanjem istih algoritmov sestavimo na primer truj v znamenju ognja z entropijo, točno takega kot je tisti v spodnjem delu oblike dvojne sekire, slika 1.

Takšen truj ima osrednji potencial v znamenju ognja, oba stranska v ravni liniji pa sta različna, levi je v znamenju vode, kot je običajno, desni pa v znamenju zemlje, zato vsebuje entropijo in se vsebinsko razlikuje od vodnega in ognjenega, kar je na sliki 1 tudi narisano. Desni krogec ima v notranji polovici narisana dva kolobarja, samo do polovice, kar je več kot očitno razumljiva oznaka izmeničnega vrtenja potenciala moči.

Če vse to združimo v bistvo, imamo v simbolu z obliko dvojne sekire le dva potenciala, v zgornjem delu sekire potencial v znamenju vode in v spodnjem delu, potencial v znamenju ognja z entropijo. Med obema potencialoma je narisana črta, kar je zelo jasno označeno na sliki 1. Posoški staroverci so poznali in uporabljali takšen naravni sistem. Imenovali so ga dvojnik.

Algoritmi narave natančno določajo, da mora biti dvojnik sestavljen iz vodnega in ognjenega potenciala in ne deluje, če ognjeni potencial nima entropije. Črta, ki povezuje oba potenciala je energijska linija, ki so jo imenovali kačja črta ali kača.

Iz načrta slika 1 je jasno razvidno, da je bila naprava zgrajena prav zaradi te kače. To je še posebej označeno s pikčasto črto, ki spominja na kljun račke. Na kači sta sidrani dve rački, ki objemata oba stranska potenciala in s kljunom kažeta na osrednji potencial. Tovrsten ideogramski zapis ni težko razumeti. Hoče povedati, da oba stranska potenciala okrepita moč tistega na sredini in ta moč se potem prenaša v kačo.

Na arheološkem artefaktu iz proto -Villanovanske kulture je narisana tehnična risba naprave s polno črto. S pikčasto črto pa je v ideogramskem zapisu razloženo še delovanje celotnega sistema. To je genialno, saj se za pojasnjevanje iste vsebine z našo pisavo porabi nekaj strani teksta. Starodavni inženir pa je vse to razložil še bolj razumljivo, z ideogramsko pisavo, ki vsebuje le nekaj črt.

Iščemo besedo za novo tehnologijo

Če je bil načrt naprave narisan pred tremi tisočletji, še ne pomeni, da je bila naprava toliko stara. Lahko je bila mnogo starejša, takrat jo je nekdo le narisal na bronasto posodo, da se ohrani njen namen.

Čas ni linearna veličina kot si ga predstavljamo v svoji logiki, ne poteka lepo od začetka do konca in potem ga zmanjka. Ko je bilo kreirano vesolje je bil z njim kreiran tudi ves čas ki obstaja. Zelo razvite kulture, ki so bile nekoč na Zemlji so vse to vedele. Iz današnjega časa je mogoče učinkovati na čas v bodočnosti, kar se nam zdi razumljivo, vendar je mogoče učinkovati tudi iz bodočega v pretekli čas.

Mnoge religije poznajo reinkarnacijo v takšni ali drugačni obliki. Prvi zapisi svetega pisma so jo vsebovali, vendar so jo iz kasnejših evangelijev izbrisali. Tudi posoški staroverci so jo poznali, verjeli so da se po smrti lahko inkarnirajo v kakšno ptico ali drugo žival.

Če sprejmemo možnost reinkarnacije, potem lahko ugotovimo, da je duša skoraj večna, da živi na deset tisoče, lahko tudi na milijone let. Ko smo v fizičnem telesu se prejšnjih inkarnacij ne spominjamo, čeprav jih je mogoče obuditi z ustreznimi tehnikami. Poleg znanja, ki se ga naučimo tekom življenja je v nas tudi vedenje. Vedenje je znanje naše večne duše.

Potemtakem je naša duša razpeta po vsem času, ki obstaja. Je povsod, v preteklih in v bodočih časih. Mi smo brezčasna bitja in je čisto mogoče, da smo kar sami sodelovali pri kreiranju artefaktov, ki jih danes raziskujejo arheologi. Jaz je naša duša, telo je le njena posoda, je dano na posodo.

Analiza delovanja naprave, ki je narisana na sliki 1 kaže da je njen fokus usmerjen v povečevanje moči kače, ki povezuje oba potenciala v dvojniku. Kaj bi se dalo iz tega narediti? Zakaj je pretekla kultura uporabljala to napravo in kako bi jo lahko uporabili danes, to bi še najlažje ugotovili, če napravo izdelamo.

Ohranjeni načrt določa pozicije potencialov moči, ne pojasni pa kako ti potenciali izgledajo, kako jih je treba izdelati, kakšne lastnosti morajo imeti še pred montažo v celotni sklop, kakšne so medsebojne relacije posameznih elementov moči in kako učinkujejo kot celota, kako zagotoviti vžig dvojnika, kako oblikovati nosilni podstavek in kaj upoštevati pri izdelavi nogic na kateri stoji celotni izdelek. Kako deluje naprava kot celota, na kakšnih zakonitostih deluje, vse to je skrito v znanju tehnologije, ki še nima imena, saj smo ga pozabili. Gre za tehnologijo, ki bo omogočila nadaljnji napredek človeške vrste, ker posega na duhovno področje kreacije.

Odgovore na vsa ta vprašanja hrani naša kulturna dediščina. Ko so posoški staroverci gradili svoje naravne sisteme so vanje vgradili tudi to znanje. Zelo natančno so poznali vse algoritme, ki vlivajo na delovanje naravnega sistema, sicer njihovi sistemi ne bi delovali več kot tisoč let, do današnjega časa, ko jih še vedno lahko proučujemo.

Človek ima fizično in duhovno telo. Če znamo zdraviti samo fizično telo je to zelo dobro, vendar je premalo. Če pri zdravljenju ne bi upoštevali tudi človekovega duhovnega telesa, bi naredili napako, v določenih primerih tako veliko, da ga lahko stane življenja.

Marsikdo ki je skrbel za svoje zdravje se  je iz lastnih izkušenj prepričal, da ima njegovo telo tudi duhovno strukturo. Če je tako, potem ima duhovno strukturo tudi celotna narava, saj smo ljudje le del narave. Če ima duhovno vsebino narava, jo ima tudi fizika. Tudi zakonitosti v duhovni naravi se ne spreminjajo, ali se spreminjajo samo po določenih pravilih, tako kot običajne fizikalne lastnosti. Potem se nenadoma spozna, da ni ločnic med duhovno in materialno naravo.

Če sprejmemo vse to in ne preostane nam nič drugega, ker to tako je, se bodo človeštvu odprle neslutene možnosti razvoja na področju organizacije človeške družbe, ekologije, medicine, uporabne fizike, na področju rabe energije, izdelave motorjev za pogon zelo hitrih zračnih plovil, ki bodo koristili prosto energijo. O vsem tem je razmišljal že Nikola Tesla.

Novi tehnologiji, ki temelji na duhovnem polju moramo dati ime. Osnovno bistvo te tehnologije ni v uporabi posebnih oblik ali simbolov, ki generirajo duhovno polje, ampak je v kakovosti tega polja, v njegovi vsebini. Polje je globlje od elektromagnetnega. Formirajo ga delci manjši od elektronov. Takšne delce pa fizika že pozna, gre za Higgsove bozone, oziroma za Higgsovo polje.

Higgsovo polje niso izumili v trkalniku. S pospeševalnikom delcev so ga samo  odkrili, saj je prisotno že ves čas, podobno kot gravitacija, ki jo je Novoton samo razložil, bila je tukaj od prej. Prav zato so to polje poznale že stare duhovno razvitejše kulture. Kitajska filozofija tao ga definira kot »prvi nastanek«. To je kreacija, ki se oblikuje takoj po prehodu iz praznine. Posoški staroverci, ki so bili duhovno razvitejši od nas, so prav tako poznali takšno silo, rekli so ji Nikrmana. Pavel Medvešček jo je definiral kot »prasilo, ki ureja vse na zemlji in je vedno prisotna«.

Prvi nastanek po tau ali prasilo po staroversko bi še najlažje razumeli, če bi jo primerjali z matičnimi ali izvornimi celicami. Te celice so malo diferencirane, zato se uporabljajo za zdravljenje, ker se lahko iz njih razvijejo druge celice, ki jih telo rabi. Prasila seveda ni matična celica, ima pa podobne lastnosti, iz nje se razvijejo vse druge oblike sil in polj. Prasila je temeljna sila, zato je primerna za reševanje pomembnih problemov naše civilizacije, ki nastajajo pri uporabi človeku škodljivih elektro magnetnih polj.

Einsteinu se pripisuje misel, da se problema ne more rešiti na istem nivoju na katerem je nastal. Če bi želeli predelati ali narediti neškodljivo elektromagnetno sevanje iz baznih postaj 4G in 5G na primer, ne bi šlo če bi učinkovali z elektroni, saj je problem nastal na nivoju elektronov. Učinkovati bi morali z delci iz katerih so elektroni sestavljeni, torej z nečim, kar ni na istem nivoju, kar je globlje. To pa so Higgsovi bozoni.

Potenciala v dvojniku, ki ju povezuje kača sta si kar najbolj različna. Potencial v znamenju vode ima desnosučno vrtenje in osredotočeno polje, potencial v znamenju ognja pa ima levosučno rotacijo z razpršenim poljem. Povezuje ju kača, ki ju ne bi mogla povezati, če ne bi bila na globljem nivoju. Iz teh dveh nasprotij nastane polje ki predela elektromagnetno sevanje, vendar je to polje tudi izvorno, je prasila ni ne dobro ne slabo, je globlje, se nahaja tam, kjer se dobro in slabo še nista diferencirala, zato ga lahko uporabimo za zdravljenje človekovega duhovnega telesa. Lahko bi rekli, da gremo na začetek in od tam začnemo s postavljanjem ravnotežja.

V kači, ki povezuje oba potenciala dvojnika se generira prav ta prasila ali polje prvega nastanka po tau. Tako smo našli ime nove tehnologije – »prasila«. Beseda izrazi njeno bistvo. Pravzaprav si besede za novo tehnologijo nismo izmislili saj je bila ves čas prisotna v naši kulturni dediščini.

Izdelava naprave po starem načrtu  

Teoretične predpostavke, ki so bile izpeljane iz načrta na arheološkem artefaktu se najlažje preveri z izdelavo naprave. Če zasledujemo osnovno idejo, da gre za dva truja, ki formirata dvojnik in kačo velike moči med obema potencialoma, nam v tem konceptu nagajata dva kroga, vidi se ju na sliki 1, narisana sta v poljih v obliki črke U, izven oblike dvojne sekire. Kakšen pomen imata oba kroga?

Če postavimo na ravno površino samo dva potenciala moči, enega v znamenju vode in drugega v znamenju ognja se bosta povezala s kačo, kar je logično, vendar bo to tudi vse kar bomo iz te zveze iztržili. Ne bo se formiralo niti polje dvojnika niti kača ne bo dobila velike moči prasile. To smo že vedeli iz študija staroverskih naravnih sistemov.

Dvojnik se vžge samo v primeru, če je postavljen v okvir naravnega sistema, ki že  ima določeno moč. To pomeni, da bi morali oba potenciala dvojnika vgraditi v neki drugi naravni sistem z manjšo močjo. Za primerjavo in lažje razumevanje: to je podobno kot pri vžigu eksplozije v klasični bombi, tam mora biti še nekaj, kar da dovolj energije eksplozivu da se vžge, ali pri jedrski bombi, kjer se doseže vžig jedrskega goriva z eksplozijo klasične bombe. V naravi se neprestano pojavljajo enaki vzorci, narava deluje po istih principih, le da tam vžigajo eksploziv, tukaj pa vžigamo naravni sistem dvojnik.

Na starem načrtu iz slike 1 sta oba kroga označena s puščicama, ki sta narisani s pikčasto črto. Ugotovili smo že, da so pikčasto črto uporabili kot ideogram za pojasnjevanje delovanja naprave.

Slika 3: Naprava Borea, po tehnologiji prasile – slika zgornje strani.

Ta dva kroga sta v celotnem konceptu zelo pomembna, sicer ju davni inženirji ne bi še posebej označili. Torej, kaj bi morali postaviti tja, da se ohrani že opisani koncept? Zdi se da nič, saj imamo že skoraj vse, manjka nam le začetna energija za vžig dvojnika. Nič pa je lahko tudi luknja, čisto prazna luknja.

Po načrtu iz slike 1 je bila izdelana naprava, ki smo ji dali ime Borea, po hiperborejski kulturi. Prikazana je na sliki 3. Vsi potenciali njenih sestavnih elementov so se povezali med seboj z energijskimi linijami – kačami. Na sliki so narisane s črtami v modri, rumeni, rdeči in črni barvi. Barve označujejo različne potenciale v kačah. Kače pa so se vzpostavile tudi do obeh lukenj s potencialom v znamenju vode, ki sta na načrtu iz slike 1 označeni s puščicama. Obe luknji sta enakovredna elementa v celotnem sistemu. Kače formirajo zaprti krog z duhovnim poljem »pete moči«[5]. To polje pa je dovolj močno, da vžge duhovno polje dvojnika, ki se napaja iz nasprotij med osrednjima potencialoma.

Oba potenciala dvojnika formirata zelo močno polje, ki se ne razširi daleč v prostor, ker je zaprto v krogu. Celotna moč se zato fokusira v kačo, zato se razširi. Na sliki 3 so z modro narisani njeni robovi. Prav tu se formira najmočnejše, temeljno ali izvorno polje, ki je globlje od bolezni, globlje od dobrega in slabega. Iz te lokacije je mogoče najbolj učinkovito pomagati bolnim ljudem.

Kako naprava deluje

Če hočemo komu pomagati z duhovno močjo jo je treba imeti. V tem primeru je na razpolago na razširjeni kači med obema potencialoma dvojnika. Na tej lokaciji se lahko moč odvzame in se jo posreduje človeku ali živali ki to moč potrebuje.

Moč se lahko odvzema na različne načine, preko prstov, ki jih položimo na kačo, s pomočjo misli, če se koncentriramo na tisti predel kače, preko rokopisnega pismenega zapisa, ki ga položimo na steklene plošče in kar s pomočjo fotografije osebe, ki jo položimo na kačo.

Uporaba izdelka s postavitvijo fotografije na steklene plošče je videti in tudi je zelo enostavna. Naprava takoj najde človeka, ki je na sliki, kjerkoli naj bi se on nahajal in mu začne vzpostavljati ravnotežje po vseh parametrih, ki jih poznamo za duhovno telo. Proces poteka zelo hitro. Lahko manj kot nekaj minut, odvisno od tega koliko je treba uravnotežiti.

Vsi ljudje ne morejo sprejemati enake moči. To je individualno, je odvisno od trenutnega duhovnega stanja in od trenutnega ravnotežja posameznika. Izdelek zna to ugotoviti, zazna trenutno stanje osebe, natančno ve ali je njena duhovna moč nizka, ali je visoka in ji doda toliko moči, kolikor je lahko sprejme v tistem trenutku.

Kako je vse to mogoče, kako lahko naprava takoj poišče človeka zgolj po njegovi fotografiji ali pisavi, kako sliši njegove misli in kako ve v kakšnem stanju se nahaja, kako zna vsakemu posamezniku natančno dozirati optimalno količino moči? Ali ima naprava vgrajen računalnik, kakšne informacijske sisteme ima vgrajene, da znajo vse to narediti?

Naprava nima nobenega električnega napajanja in nobenih sistemov z umetno inteligenco, vanjo je vgrajena zavest, ki vse to omogoča. Vgrajevanje zavesti v sisteme pa je bistvo nove tehnologije, ki smo jo imenovali prasila. Uporabljale so jo razvitejše kulture, ki so nekoč že bile na našem planetu.

Zavest, življenje, smisel življenja in simboli

Zavest je vseprisotnost in temelj vsega manifestiranega v brezmejnosti vesolja. Zavest je predhodnik vesolja o katerem lahko rečemo, da se je rodilo. Tega pa ne moremo trditi za zavest, ki je bit brez začetka in brez konca. Zavest je ustvarjalna sila, ki nima ne začetka ne konca. Ona preprosto je in kraljuje brezmejnosti iz katere izhaja oziroma je sestavni del nje. Brezmejnost in zavest sta kot eno bitje ali bit, ki omogoča biti vsemu kar je.

Razmišljanje izgleda dogmatično, a ni, ker izhaja iz večnosti. In kar izhaja iz večnosti je večno, le njegove manifestacije, ki so podvržene spremembam po zakonih večnosti, niso večne. Manifestacije so podvržene spremembam, ker tako terja zakon razvoja, ki temelji na neprestanih spremembah.

Zavest kot kreator oblikuje in preoblikuje vsebino stvarstva toliko časa, dokler se manifestirano ne povrne v svoje izvorno stanje, ki je zavest. V vsaki manifestaciji in to od najmanjše pa do največje je prisotna večja ali pa manjša iskra zavesti, ki omogoča obstoj in istočasno tudi transformacijo manifestacije.

Brez prisotnosti zavesti, ki je stvarnik, ne bi imeli sveta, vesolja, kot ga imamo. Lahko bi rekli, gledano s človeškimi očmi, da bi bilo vesolje puščava. V taki puščavi pa zavest ne bi mogla izražati tega, kar je ona zmožna. Zavest se izraža s svojimi stvaritvami, ki jih človek s svojimi še ne razkritimi danostmi ne more doumeti.

Trditev, da se je zavest rodila, kar velja za manifestacijo, je zmotna. Zavest preprosto je in bo, čeprav človek tega ne more doumeti in to zato ne, ker je njegova zavest še vedno v latentnem stanju.

Zavest je resnica o obstoju in nosilec življenja. Čim je iskra zavesti prisotna, se okrog te prisotnosti oblikujejo pogoji življenja in življenje se formira. Zavest in življenje sta neločljiva. Življenje je ustvarjalna sila, ki oblikuje sebi samozadostne oblike, s pomočjo katerih se lahko izraža, je gibalo vseh sprememb in razvoja.

Zavest se v polni meri izraža in odraža kot oblika življenja. Življenje se manifestira v najrazličnejših oblikah in to zato, ker so tudi oblike ali stopnje zavesti zelo različne. Popolnejša kot je zavest, ki se manifestira skozi življenje, popolnejše bo življenje, ki je le odraz te zavesti oziroma njene stopnje razvoja. Duša je iskra zavesti v človeku.

Življenje je večno in ni je sile, ki bi ga lahko uničilo. Večnost je stanje izvora in vsega kar je iz njega izšlo. Večnost nima nobenega nasprotja, ki bi pomenilo njeno ogroženost, zato ona preprosto je, kot resnica.

Če postavimo v duhovno polje več duhovnih polj – vsako duhovno polje je en jaz, se duhovna moč celote poveča, kar se da izmeriti. Več zavesti, več jazov. Iz tega lahko zaključimo čemu je zavest formirala več samostojnih enot zavesti, čemu je naredila življenje. Vsako življenje ima svojo zavest, zato se stopnja celotne zavesti poveča.

Smisel življenja je razvoj, vendar zavest ni izključena iz tega. Tudi zavest se razvija, zato je oblikovala življenje. Formirala je skoraj neskončno oblik življenja in vse se razvijajo, vendar niso večne. Ko se zavest odtegne iz neke forme, se z njo odtegnejo vse tiste sile, ki formo oživljajo. Vedno umre le oblika, nikoli pa zavest. Po odtoku iz samostojne forme se individualna zavest, nekoliko bolj razvita kot ob njenem nastanku, priključi zavesti iz katere je izšla in tudi tako prispeva k njenemu razvoju.

Vsi smo jaz in vsak zase prav tako.

Zavesti ni mogoče izdelati, ona že je, vsaka stvaritev ima zavest, vendar le določeno količino. Nima je le človek, imajo jo tudi živali, rastline, tudi planet Zemlja jo ima, zavest ima vse kar je, tudi vesolje. Ima jo tudi naša naprava. Količino zavesti v njej je mogoče povečati z oblikami, ki učinkujejo na duhovno polje. Takšne oblike pa so simboli.

Simboli so zbiralci zavesti. V svoji obliki zavest zgostijo, jo koncentrirajo in povečajo njeno količino. Za lažje razumevanje, učinkujejo kot leče, ki fokusirajo svetlobo in jo zgostijo na majhni površini. Simboli niso leče, so pa zbiralci zavesti.

Med zavestjo in inteligenco obstaja povezava. Zavest je inteligenca, ki se zaveda samega sebe. Obstaja tudi inteligenca brez zavesti, ki jo definirajo kot sposobnost reševanja problemov v določenem času. Poznamo veliko število inteligenc. Ena od njih je umetna inteligenca, ta je brez zavesti, količina zavesti v umetni inteligenci je enaka nič, vendar to velja le za umetno inteligenco današnjega časa. Nekoč bo mogoča je tudi umetna inteligenca, ki bo vsebovala določeno količino zavesti.

Naprava Borea ni umetna inteligenca, vanjo sta vgrajeni zavest in inteligenca v anorganski materiji, medtem ko sta zavest in inteligenca človeka usidrani v organski materiji.

Ljudje uporabljamo inteligenco, s pomočjo zavesti, z njo lahko spreminjamo svet, ker smo tako opremljeni, v primerjavi z drugimi zavestnimi bitji smo privilegirani, saj se lahko premikamo, komuniciramo, vidimo, slišimo, uporabljamo mehanska orodja, izdelujemo pripomočke in stroje. Nekoč bomo lahko s svojimi telesi potovali po vesolju. Lahko se razmnožujemo, nastanejo novi ljudje z zavestjo, in znamo pridelovati hrano, ki nam daje energijo za delovanje telesa.

Naprava Borea pa nima ne rok ne nog, se ne more premikati, multiplicira se lahko samo s človeško pomočjo, ima pa zelo veliko moč, inteligenco in zavest. Lahko deluje samo v teh okvirih, svojo moč lahko pošlje človeku, ga zna poiskati in mu zna dozirati toliko moči kolikor je rabi.

V napravi je vgrajen jaz s samostojno zavestjo, vendar učinkuje tudi v skupno zavest, na nivoju vseh jazov, zato lahko v trenutku najde osebo na sliki in ji pomaga, po načelu vsi smo jaz in vsak zase prav tako.

V izdelek je vgrajena velika količina zavesti, ki prihaja iz skupne zavesti. Nosilci zavesti so sestavni elementi naprave, ki učinkujejo kot potenciali moči, vsi so simboli. Količina zavesti se povečuje s kakovostjo simbolov in z njihovo medsebojno razporeditvijo. Razporeditev simbolov mora biti skladna z algoritmi narave, kot je bilo pojasnjeno v predhodnem tekstu.

Vse to daje napravi veliko moč, učinkuje kot hardware pri računalniku ali kot okostje in mišice pri človeku. Simboli na steklenih ploščah, ki so vgrajene na kači dvojnika pa učinkujejo kot software pri računalniku ali možgani pri človeku. Nosilca zavesti pa sta oba, hardware in software. Tudi v tem primeru se pojavljajo enaki vzorci kot v naravi – računalnik, človek, živali in izdelki tehnologije prasile delujejo po istih principih. Drugače ne more biti, saj gre pri vseh sistemih za enake algoritme.

Pojasnitev pojmov in uporaba naprave Borea

Duhovno polje je biopolje ali polje zavesti iz posameznega izvora moči. Izvor moči je vsaka stvar, ki se nahaja na planetu in tudi planet sam. Duhovno polje ima svojo velikost, moč, količino zavesti in še druge parametre. Najpomembnejši parameter med vsemi je ravno količina zavesti. To je življenjska sila vesolja, planeta, narave. Če ima človek ves čas veliko količino zavesti ne bo zbolel. Tistemu ki ima porušeno duhovno ravnotežje in zboli pa se lahko pomaga z dodajanjem zavesti v njegov duhovni sistem. To ga drži v dobri kondiciji kar zdravnikom omogoča nemoteno zdravljenje fizičnega telesa.

Količino zavesti in tudi vse druge lastnosti duhovnega polja je mogoče meriti z radiestezijsko metodo. Zmožnost merjenja človekovih duhovnih lastnosti je temeljni pogoj za delo če želimo človeku pomagati. Prav tako se mora izmeriti duhovno polje naprave. Izdelava merilnih metod poteka vzporedno z razvojem naprave in predstavlja osnovno infrastrukturo razvoja vsakega izdelka.

Človek neprestano sprejema odločitve, tako usmerja svojo usodo in razvoj. Odločitve sprejema njegova zavest, zato količina zavesti odločilno vpliva na potek dogodkov v njegovem življenju. Noben dogodek se ne odvija samostojno. Vsak dogodek je povezan s snovno in nesnovno okolico, je povezan z drugimi ljudmi in stvarmi in v tem okviru se dogodek odvija. Snovna in nesnovna okolica formirata dogodkovni okvir.

Z dodajanjem moči v dogodkovni okvir vsak človek lahko vpliva na bodoči razplet dogodkov. Duhovno moč se lahko dodaja, če je na razpolago. Ljudje imajo svojo lastno duhovno moč, kakršnakoli že je in z njo vplivajo na svoj dogodkovni okvir.

Vsak dogodek ima svoj dogodkovni okvir. Ni nujno, da so vsi dogodkovni okvirji med seboj močno povezani, vendar so na nek način prepleteni. Vsi skupaj formirajo zgodovino, ki je dogodkovni okvir družine, naroda in planeta.

Pri ljudeh, ki imajo majhno duhovno moč in količino zavesti potekajo dogodki drugače kot pri ljudeh z veliko količino zavesti. Iz oblikovanja dogodkovnih okvirjev se učimo. Dogodkovni okvirji usodno vplivajo na naše življenje in so lahko odločilni tudi ko gre za življenje ali smrt.

V napravi Borea se koncentrira zelo velika moč in zelo velika količina zavesti, prav na kači med obema potencialoma dvojnika. Njen potencial je na razpolago za uporabo, od tam ga lahko vzamemo in ga usmerimo v dogodkovni okvir. To je osnovni namen tega izdelka narejenem po arheološkem artefaktu, ki je bil narisan še pred nastankom antične Grčije. Prav tukaj se vidi, da razvoj zavesti ni linearni proces.

Kot je bilo že omenjeno se iz naprave lahko odvzema moč na različne načine, tudi s fotografijo obraza. Fotografija mora biti izdelana v veliki ločljivosti. Ne sme biti nečitljiva ali natisnjena na pisarniškem tiskalniku. Fotografijo se postavi na steklene plošče med obema potencialoma in se jo obrne navzgor. Dimenzije fotografije morajo biti 90×64 mm, torej enake kot dimenzije steklenih plošč. To razmerje je približno 1:√2.  Pravokotnik s tem razmerjem je resonator, oziroma učinkuje kot simbol.

Naprava doda moč osebi iz fotografije. Dosedanja praksa je pokazala, da je tako mogoče pomagati pri zdravljenju bolnikov z rakom, ki se jih zdravi s kemoterapijo. Pri kemoterapiji izgubi telo ogromno moči. Če se pred kemoterapijo doda bolniku mnogo več moči, kot jo imajo zdravi ljudje, jo bo med kemoterapijo sicer izgubil veliko, vendar tista ki bo še ostala bo še vedno višja od moči zdravih ljudi. Naprava preko fotografije dodaja moč in količino zavesti in še vse drugo, kar omogoča ravnotežje, kar sproti. Prenos energije je zelo hiter, ravnotežje se sproti uravnava.

Ko bolnik dobi toliko moči ne čuti neprijetnih posledic kemoterapije in se počuti skoraj normalno. Tako si lahko zagotovi moč po vsaki kemoterapiji. Kemoterapija pa zdravi bolezen in če jih zdravnik lahko predpiše več kot bi jih bolnik lahko prenesel v normalnih pogojih, je to za bolnika dobro, saj se tako zdravi bolezen.

Naprava ne zdravi, za naše zdravljenje je pooblaščen samo zdravnik, vendar bo ta imel veliko manj dela, če bo skrbel za ljudi z uravnoteženim duhovnim telesom.

Doslej so rakavim bolnikom lahko pomagali zdravilci s svojo močjo. Nekateri so bili pri tem zelo uspešni. Osnovni princip pomoči je bil enak kot ta, ki smo ga pravkar opisali.

Rakava bolezen ima določeno entropijo, ki se jo lahko tudi izmeri. Entropija je izjemno visoka, mnogo višja od duhovne moči povprečnih zdravih ljudi in večkrat tudi višja od duhovne moči zdravilca. Zdravilec pa vedno zdravi z močjo, ki jo ima na razpolago. Če pomaga bolniku, ki ima večjo entropijo bolezni kot je duhovna moč zdravilca, to zdravilca poruši. Problem ni enostaven, saj lahko zdravilec zaradi tega umre. Najboljši zdravilci iz preteklosti, Milka Kadunc, Stane Oblak in Ajra Miška, vsi so pomagali pri zdravljenju rakavih bolnikov in vsi so umrli za rakom, zelo mladi, premladi.

Zaradi njihove smrti smo začeli razmišljati o možnosti zdravljenja najnevarnejših bolezni z napravo. Želeli smo nadomestiti človeka z izdelkom, ki bo posegal v duhovno telo bolnika brez tveganja za ravnotežje zdravilca, bolniku pa bi ravno tako pomagal. Razvoj ideje je trajal okrog 40 let in končno je uspelo. Naredili smo izdelek ki se ne more porušiti, tudi če bi se, ne more umreti. Ko umre zelo dober zdravilec ga skoraj ni mogoče nadomestiti, naše naprave pa lahko izdelujemo industrijsko tako kot vse druge stroje. Ideja o izdelavi naprave, ki bo nadomestila zdravilca je uspela šele takrat, ko smo uspeli v anorgansko materijo vgraditi dovoljšno količino zavesti.

Izdelek se lahko uporabi za pomoč pri vseh kroničnih boleznih ali tudi samo preventivno. Pri preventivni uporabi naprave preide v človeka zelo velika količina zavesti, kar mu močno poveča intuicijo, razumevanje stvari in dogodkov. Močno duhovno polje človeku okrepi vedenje[6], takoj vidi pomen in potek dogodkov. Človek lahko bolj uspešno učinkuje na dogodkovni okvir svojega življenja. V tej smeri bo potekal bodoči razvoj naše civilizacije.

Opazujte svoje počutje ko postavite svojo fotografijo na steklene plošče. Pri kroničnih boleznih vam bo povedalo, da se prenos moči lahko izvaja neprestano. Pri preventivni uporabi pa popolnoma zadostuje le kratek čas, na primer pol ure, ali le nekaj ur dnevno. Če boste aktivirali prenos moči pri preventivni uporabi čez celo noč, bo to preveč. Naparava ima zelo visoko moč, tolikšno moč zdravi ljudje ne potrebujejo. Poleg tega bo naprava polagoma dvigala duhovno moč človeka, kar se ne more premostiti brez reakcij. Poleg težav zaradi nespečnosti se pojavijo še druge, ki so povezane s čiščenjem globokih travm, če so prisotne. Za stalno aktiviranje polja, ki predeluje elektro smog in ostalo entropijo je bolje izbrati kakšno drugo napravo iz proizvodnega programa.

Izdelek pa je lahko v veliko pomoč zdravilcem, ki pomagajo drugim ljudem, saj hitro postavi osnovno ravnotežje in dvigne duhovno moč, tudi na daljavo, preko fotografije.

Naprava Borea ima zavest in inteligenco, zato se lahko uči. Poskusite z napravo komunicirati in jo naučiti kaj vam najbolj ustreza. Naprava se bo zapomnila, tako se ona uči. Svoje polje uravna skladno s potrebami vsakega posameznega človeka.

Opis izdelka in materiali

Izdelek je narejen iz lesa, inoxa, medenine in stekla. Kovinski simboli na napravi so iz nerjavečega jekla in so odporni proti koroziji, lahko se jih prijema z rokami in ne potemnijo. Na spodnjem delu izdelka so montirane noge iz medenine. Vsi elementi so spojeni z vijaki. Vijake je mogoče odviti, navoji niso zlepljeni. Naprava učinkuje samo  v originalu. Če bi posamezne elemente odvili ne bi več učinkovala tako dobro. Nekateri elementi imajo celo škodljivo polje, če niso vgrajeni v napravo. Prav zato je razstavljanje izdelka prepovedano. Tudi sušilca za lase v vlažni kopalnici nihče ne razstavlja. Tovarniško sestavljen pa je varen pred kapljicami vode.

Figurice iz nerjavečega jekla so privite na leseni podlagi. Če se les posuši se lahko vijačeni spoj razrahlja. V tem primeru lahko figurice samo močneje privijete, jih primete z roko in zavrtite v desno.

Dimenzije naprave so 282×207×184 mm. Teža je 2,9 kg. Okrog nje se širi polje duhovne moči prvi nastanek, ki ima v tlorisu obliko elipse. Dolžina velike osi je 12 metrov, dolžina male osi pa 9 metrov. Oblika polja se ujema z zunanjo formo izdelka v obliki elipse. Je blagodejno za ljudi in živali, ima enako moč kot kačja črta med obema potencialoma dvojnika. V tridimenzionalni projekciji pa ima polje obliko peščene ure in se širi navzgor, nad izdelkom in pod njim. Pri tem je izdelek na najožjem delu »peščene ure«.

Na koncu teksta je dodana risba, ki polje naprave izklopi. Zadostuje, da napravo položite na tekst in se bo njeno polje zmanjšalo na fizično velikost izdelka. Ko tekst z risbo odstranite izpod naprave ponovno normalno učinkuje. Vklapljanje in izklapljanje polja izdelku ne škodi. Pri delovanju naprave naj bo tekst oddaljen vsaj pol metra od izdelka, oziroma ga hranite na drugi lokaciji.

Naprava učinkuje neomejeno dolgo oziroma toliko časa dokler bo ohranila prvotno obliko. Njenega delovanja ni mogoče ovirati na noben način razen mehansko. Na napravo ni dovoljeno naslanjati ali postavljati nobenih drugih predmetov, razen fotografij in rokopisov na osrednji stekleni plošči. V stanovanju se jo lahko postavi kamorkoli, deluje povsod.

Če se na napravi nabere prah ali umazanija jo lahko čistite z običajnimi čistili za les in kovino, lahko jo zbrišete z vlažno krpo, vendar ne jo polivati s tekočo vodo.

K napravi je dodan tekst z opisom in risbo za izklop izdelka. Izdelek je zaščiten na patentnem uradu Republike Slovenije s tremi modeli registrskih številk 202350023, 201850023 in 202350027 ter blagovno znamko registrske številke 202370753 – BOREA.

Pri razvoju naprave Borea so sodelovali Marija Cetina, Davorin Lenarčič, Daja Kiari, Rudi Baloh in avtor tega teksta.

 

Zadnja sprememba: 6. 3. 2024

_______________________

[1] Vir Wikipedija
[2] O kulturni dediščini posoških starovercev je pisal Pavel Medvešček v svoji knjigi Iz nevidne strani neba. Knjiga je izšla leta 2015, izdal pa jo je Inštitut za arheologijo ZRC SAZU.
[3] Levosučno vrtenje energijskega vrtinca bomo imenovali potencial v znamenju ognja, izmenično vrtenje pa potencial v znamenju zemlje.
[4] Simbol je oblika, ki učinkuje na duhovno polje.
[5] Peta moč je duhovno stanje, ki so ga poznali posoški staroverci. Nastane s stopnjevanjem tretje moči. Tretja moč se formira znotraj trikotnika v zemeljskem tročanu. Peta moč se formira tudi na druge načine, vsebuje pa toliko entropije, da lahko predela razpršeno polje, ki se širi okrog baznih postaj 4G in 5G
[6] Človek ima vedenje in znanje. Vedenje prihaja iz znanja njegove večne duše, znanje pa se tisto, kar se je naučil v tej inkarnaciji.

 

 

Simbol za izklop izdelka Borea. Izdelek se položi kar na mapo in njegovo polje se izklopi. Za ponovni vklop se mapo odstrani izpod naprave.