Vino Belino je narejeno kot zdravilni napoj, ki je bil izdelan po izročilu slovenske kulturne dediščine. Ne zdravi hudih bolezni, izboljša pa slabo počutje, ki je posledica utrujenosti in napačne prehrane. Ob zaužitju takoj izginejo utrujenost, slaba volja in bolečine v želodcu ali trebuhu. 

Ko pride napoj v želodec se takoj uravnotežijo vsi meridiani. Učinek se pojavi že v eni minuti in traja cel dan, morda tudi dva, če osnovno ravnotežje ni preveč porušeno. Potencial v vinu je tako močan, da zadostuje že polovica decilitra vina dnevno. Predoziranje ni možno, je pa škoda, če popijemo vina več kot zadostuje. Pijačo je treba šteti kot zdravilni napoj in ne kot alkoholni napitek. Če je polna steklenica vina v bližini telesa, preskoči vanj energijska kača in tam postavi ravnotežje tudi če vina ne popijemo.

Steklenica je narejena tako, da ima tudi sama potencial v znamenju vode zato je uporabna še kasneje, ko vino popijemo. Ko vanjo nalijemo vodo, dobi enak potencial in prav tako učinkuje kot zdravilni napoj, vendar je v tem primeru njen naboj nekoliko šibkejši, zato je treba popiti liter vode za enak učinek.  Steklenica je iz materiala, ki je primeren za prehrano. V njej je pol litra sivega pinota, pridelan je bil v Goriških brdih. Zamašek pa je izbran tako, da je uporaben tudi kasneje.

Zadnja sprememba: april 2022.